Submit Property
From $ 699 / Loan 6-15 years / 15% DP

BISI TAFTALIDZE BUILDING INFO

From $ 299 / Loan 6-15 years / 15% DP

TWINS BUILDING INFO

Start $ 199 / Loan 6-15 years / 15% DP

KOMPLEKS VETRILO BUILDING INFO

Rate from $ 337 / Loan 6-15 years / 15% DP

TAFTALIDZE by NASTEL BUILDING INFO

Rate from $ 289 / Loan 5-10 years / $ 6.950 DP

GA 05 – BUILDING INFO

Rate from $ 295 / Loan 5-15 years / 15% DP

FLATIRON BUILDING INFO

Rate from $ 318 / Loan: 5-15 years / 15% DP

BUSINESS HOME – BUILDING INFO

Your search results

FLATIRON BUILDING INFO

Rate from $ 295 / Loan 5-15 years / 15% DP
Kisela Voda,
add to favorites
1744
From New York to Skopje DCIM101GOPROGOPR1773.

FLATIRON BUILDING 

Инспирација – New York

Во срцето на Њујорк, на крстосницата меѓу две најпознати улици Петтата авенија и Бродвеј, во 1902-ра година е изграден облакодерот Fuller-Flatiron со совршена триаголна форма на железен чембер. Култната архитектонска икона на Менхетн, во која биле вградени 3.680 тони челик, била мотив за изградба на десеттици слични објекти во повеќе светски метрополи. Оваа зграда прерасна во траен урбан симбол и обележје на Њујорк од 1966-та, впишана е во националниот регистар на историски места во САД од 1979-та и прогласена за национално историско обележје во 1989-та година.

Облакодерот на 22 ката, дело на познатиот архитект Даниел Брнам од Чикаго, како знаменит симбол на Њујорк со ренесансна архитектура во стилот на убавата уметност е една од најпопуларните, најфотографирани и најсликани згради во светот, често дел од телевизиски реклами, документарни и играни филмови.

 

 

Address: Kisela Voda
City:
Zip: 1000
Country: Macedonia (FYROM)
Property Id : 121
Price: Rate from $ 295 / Loan 5-15 years / 15% DP
Property Size: 18,255 m2
Property Lot Size: 6,892 m2
Year Built: 2017
Available From: 2017-12-01
Structure Type: Brick
Floors No: 6
attic
wine cellar
basketball court
gym
pound
fireplace
lake view
pool
back yard
front yard
fenced yard
sprinklers
washer and dryer
deck
balcony
laundry
private space
storage
1st Floor Plan
baths: 5
1st Floor Plan
20 apartmnets for 40 to 200 square meters
2nd Floor Plan
2nd Floor Plan
20 apartmnets for 40 to 200 square meters
3th Floor Plan
3th Floor Plan
20 apartmnets for 40 to 200 square meters

Compare properties

Similar Listings

new offer

BISI TAFTALIDZE BUILDING INFO

From $ 699 / Loan 6-15 years / 15% DP
БИСИ ДООЕЛ, започнува со новиот проект на ТОП локација во најубавата населба во Скопје. Во Тафталиџе 1, во центарот [more]
БИСИ ДООЕЛ, започнува со новиот проект на ТОП локација во најубавата населба во Скопје. Во Тафталиџе 1, во центарот [more]
8,000 m2full info
In construction

TWINS BUILDING INFO

From $ 299 / Loan 6-15 years / 15% DP
Twins е создаден за новата генерација на луѓе кои се свртени кон себе, своето ново и подобрено јас. Оваа генерација [more]
Twins е создаден за новата генерација на луѓе кои се свртени кон себе, своето ново и подобрено јас. Оваа генерација [more]
5,067 m2full info

KOMPLEKS VETRILO BUILDING INFO

Start $ 199 / Loan 6-15 years / 15% DP
Животот во средина каде нема загадување, нема бучава, а има многу зеленило, создава мир и хармонија. Светски тренд [more]
Животот во средина каде нема загадување, нема бучава, а има многу зеленило, создава мир и хармонија. Светски тренд [more]

ADORA

selling agent
+ 389 2 30 93 200
+ 389 2 30 93 201
info@adora.com.mk
janet.wp

Contact Me